Waarom een Ratio laadpaal voor je woning kopen?

Laadpalen worden door verschillende merken gemaakt en je hebt ook nog eens een ruime keuze uit verschillende varianten. Welke variant je kiest is sterk afhankelijk van je behoeften en van welk budget je te besteden hebt. Laadpalen komen in verschillende vormen en met uiteenlopende functies, terwijl er ook een verschil in kwaliteit is. En dan nog maar te zwijgen over een groot aantal merken die zich specialiseren in het maken van hoogkwalitatieve laadpalen. Daaronder het merk Ratio, maar waarom zou je een Ratio laadpaal kopen?

De ene Ratio laadpaal is de andere niet

Ratio laadpalen zijn in verschillende modellen verkrijgbaar. Ze hebben de overeenkomsten dat laders allemaal 11 tot 22 kW laders zijn en dat ze geschikt zijn voor een eenfasige aansluiting. Een driefasige aansluiting is dus niet noodzakelijk en dat scheelt toch al snel € 300,-. De Ratio laadpaal is wel geschikt voor driefasige aansluitingen mocht je een aansluiting op een driefasige aansluiting prefereren. De merkbare verschillen zitten vooral in het feit dat je de keuze hebt uit een socket of een laadpaal met een vaste kabel. In dat laatste geval heb je ook nog eens de keuze uit een model met een 5 meter of een 7,5 meter kabel.

Wat is Dynamic Load Balancing?

De Ratio laadpaal staat bekend om Dynamic Load Balancing en dat vergt wat uitleg. Dynamic Load Balancing is een slimme techniek die het verbruik van de complete woning in de gaten houdt en minder energie verbruikt tijdens de piekmomenten. Door piekmomenten te voorkomen kun je ook veel energie besparen. Daarnaast loop je ook nooit het risico dat je huis zonder stroom zit of dat bij een overschot kortsluiting ontstaat. Dat zorgt ervoor dat de laadpalen van Ratio ook zeer veilig zijn. 

Met behulp van zonlicht opladen met een Ratio laadpaal

Heb je zonnepanelen op je dak liggen? Dan kun je nog goedkoper en milieuvriendelijk je elektrische voertuigen opladen, maar je hebt altijd te maken met energieverlies. De zonnepanelen staan in connectie met een omvormer, die weer in connectie staat met de meterkast. De laadpaal staat vervolgens in contact met de meterkast. Dat zijn een hoop schakels en dat is met een Ratio laadpaal ook helemaal niet nodig, omdat je ze direct op je zonnepaneleninstallatie zou kunnen aansluiten. Leveren je zonnepanelen te weinig op voor het opladen van je elektrische auto? Dat is geen probleem, want je kunt ook voor een systeem kiezen dat primair de energie van zonnepanelen gebruikt en overschakelt naar het netwerk als de capaciteit van de zonnepanelen onvoldoende is.

Eenvoudige installatie

De Ratio laadpaal is eenvoudig te installeren en dat mag zeker als een groot voordeel worden gezien. Je kunt de laadpaal eenvoudig als wallbox in een carport of een garage hangen, maar je kunt ook met een bijpassende paal, die separaat verkrijgbaar is, er een normale laadpaal van maken die je bijvoorbeeld op je eigen terrein of een oprit neerzet. Het advies is wel om altijd een expert in te schakelen om de installatie te regelen, want dan weet je ook zeker dat de installatie correct gebeurt en dat je er enorm veel profijt van hebt. Een andere hoogwaardige fabrikant van laadpalen is Easee.